Шансът третият мандат за съставяне на правителство да отиде в

...
 Шансът третият мандат за съставяне на правителство да отиде в
Коментари Харесай

Асен Василев: Научна фантастика е третият мандат да отиде в "Демократична България"

 Шансът третият мандат за сформиране на държавно управление да отиде в " Демократична България " е съвсем нулев и звучи като научна фантастика. Ако отиде - би трябвало да забележим какво ще предложат. Това съобщи съпредседателят и някогашен финансов министър Асен Василев пред NOVA.
 
Първи и втори мандат са ясни, тъй като с 53 депутати държавно управление няма по какъв начин да се направи, посочи Василев, визирайки народните представители на втората по величина партия в Народното събрание. В Политическа партия няма дисциплинираност, а групировката на Кирил Петков и Асен Василев е недисциплинирана.
 
Той увери, че няма разединение в Политическа партия. Кирил Петков и Асен Василев ще питат депутата от групировката Александър Дунчев, който през днешния ден сподели в изявлението си в една от националните медии, че в Политическа партия има хора, които са жадни за власт и постове.
Василев добави, че няма лобита в Политическа партия, само че имат леки противоречения с Даниел Лорер. Монолитното партийно държание съгласно него не е здравословно.
 
Асен Василев отхвърли да е неприятното ченге на Политическа партия по време на договарянията за сформиране на държавно управление и по време на консултациите с президента. Василев е песимистичен за съставянето на държавно управление в границите на 48-ото Народно заседание, само че се надява, че апелите на президента да се образува държавно управление, са откровени.
 
Политическа партия не създали крачка обратно, а още след изборите декларирали, че имат 16 целта, по които ще договарят с всички партии намерено и пред камерите в Народното събрание като съпротива. Политическа партия ще не престават да отхвърлят срещи за сформиране на държавно управление с ГЕРБ и контактни групи, само че не се отказвали такива по политики. " Ние сме съпротива и мандат на ГЕРБ не поддържаме ", безапелационен бе Василев.
 
Той посочи като огромен проблем, че няма вкаран бюджет в Народното събрание за 2023 година Асен Василев акцентира още, че от службите получавали " есе " вместо настояща информация.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР